חשש: כתם שמן בדרך לחופי ישראל העלול לזהם את החופים

    נתי קאליש No Comments on חשש: כתם שמן בדרך לחופי ישראל העלול לזהם את החופים

    עקב חשד לכתם שמן מול חופי ישראל העלול לגרום לזיהום ימי חמור, המשרד להגנת הסביבה קיים הערכת מצב עם ראשי רשויות החוף והוחלט על היערכות מוגברת לקראת הגעת הכתם החשוד לחופי ישראל, בדגש על האזורים שהוגדרו כפגיעים יותר בטווח שבין אשקלון לראש הנקרה

    צילום: Doron Golan/FLASH90
    21:20
    02.05.24
    פנחס בן זיו No Comments on מפגיני שמאל באו לעורר פרובוקציות וגורשו בריקודים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    בעקבות חשד להימצאות כתם שמן מול חופי ישראל, התקיימה היום הערכת מצב של המשרד להגנת הסביבה יחד עם ראשי ונציגי רשויות החוף בישראל וכן נציגי עמותת אקואושן. האירוע מנוהל מחדר המצב שנפתח בחיפה עם השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג; מנכל"ית המשרד, גלית כהן; סמנכ"ל בכיר לאכיפה יצחק (בנדה) בן-דוד וצוות היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה. את האירוע מנהל רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה, לצד מנהל הזירה, סגן מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית, פרד ארזואן.

    בהערכת המצב שקיים המשרד להגנת הסביבה הבוקר (ד') עם רשויות החוף, הוחלט על היערכות מוגברת לקראת הגעת הכתם החשוד לחופי ישראל, בדגש על האזורים שהוגדרו כפגיעים יותר בטווח שבין אשקלון לראש הנקרה. המשרד להגנת הסביבה הציג לרשויות החוף את תמונת המצב העדכנית כפי שעולה מהשטח, לפיה נכון לעכשיו אין ממצאים המצביעים על הימצאות כתם שמן בים.

    המשרד הנחה את הרשויות החופיות להפעיל את תכנית החירום המקומיות (תח"מ), על פי התכנית למוכנות ותגובה לאירועי זיהום ים בשמן (תלמ"ת) ולהיערך בהתאם. זאת, לרבות ניקיון כלל חופי הרשויות המקומיות מפסולת מוצקה וממתקנים חופיים למניעת זיהום שמן המשולב בפסולת; גיוס מטה חירום; מתן גישה רק למי שפועלים לניקוי החוף ויידוע הציבור; וכן היערכות להפעלת התוכנית המפעלית.

     בהערכת המצב הוחלט כי המשרד להגנת הסביבה, יחד עם הרשויות החופיות ועמותת אקואושן, ייערכו להפעלת רשת המתנדבים לחירום ים, וזאת במידת הצורך. בנוסף, המשרד להגנת הסביבה הודיע כי בהתאם להגדרת האירוע כ-Tier-3, הממשלה ערוכה להקצאת כלל המשאבים הדרושים לרשויות במידה ותינתן הנחיה חד משמעית בנושא, כולל תקצוב וציוד הרשויות באמצעי ספיגה, במקרה שיתקבלו עדויות על זיהום שמן בים.

    השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, אמרה בהערכת המצב: "טרם נמצאו בידינו ממצאים המראים באופן ברור כי מדובר באירוע זיהום ים. אנו מקווים לתרחיש אופטימי, ולצד זאת נערכים לגרוע ביותר. לרשויות החוף יש תפקיד חשוב בהיערכות הלאומית, ועלינו להיערך כמה שיותר מוקדם לכל מצב. הממשלה נושאת באחריות ומנהלת את האירוע, בהובלת המשרד להגנת הסביבה, יחד עם מערכת הביטחון, המל"ל ופיקוד העורף. ככל שיידרש, ניתן את כלל המשאבים והפתרונות לרשויות החוף הדרושות לצורך ניהול האירוע באופן המיטבי" אמרה השרה.

    רני עמיר, מנהל היחידה הארצית להגנת הסביבה הימית של המשרד להגנת הסביבה: "על אף שאין לנו עדיין ממצאים ברורים מהים, אנחנו נערכים לאירוע במלוא החומרה. חלון הזמנים שלנו צר, ורמת הדאגה היא בסף המקסימלי. המשרד כבר פועל לפתיחת מחסני החירום, וציוד הרשויות החופיות שצפויות להיפגע בסבירות הגבוהה ביותר באמצעי ספיגה וספיחה. חדר המצב ממשיך לעבוד מסביב לשעון, וילווה את הרשויות החופיות לאורך כל האירוע". 

     המשרד להגנת הסביבה יפרסם הנחיות יומיות לכלל רשויות החוף, וימשיך לעדכן באופן שוטף את כלל הגורמים בכל התפתחויות האירוע.

    יש לציין שבשנה שעברה ב-17 בפברואר אירע אסון זיהום ימי בזפת לאורך חופי ישראל. הזיהום הימי היה ברמה בינונית,  ובו נגרם הזיהום המשמעותי והחמור ביותר לחופים, לים ולטבע לאורך כל חופי ישראל בים התיכון. במהלך האירוע נפלטה לחופי ישראל זפת שמקורה בנפט גולמי. מדובר באירוע אקולוגי חמור, בין היתר בשל השטח הגדול שהוא מכסה ובשל הרעילות הגבוהה וארוכת הטווח של הזפת.



    0 תגובות